@misc{Lewandowska_Sylwia_Wpływ_2019, author={Lewandowska, Sylwia}, year={2019}, rights={Wszystkie prawa zastrzeżone (Copyright)}, publisher={Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu}, description={Monografie CCXVIII}, language={pol}, abstract={Celem badań polowych przeprowadzonych w latach 2014–2016 w Bąkowie, Głubczycach i Łosiowie było określenie reakcji czterech odmian soi (Aldana, Aligator, Augusta i Mavka), o zróżnicowanej wczesności i pochodzących z różnych stref klimatycznych, na panujące warunki przyrodnicze występujące na terenie województwa opolskiego.}, title={Wpływ warunków przyrodniczych na plonowanie i właściwości chemiczne soi uprawianej na Opolszczyźnie}, type={książka}, keywords={soja, odmiany, warunki przyrodnicze, zawartość białka, zawartość tłuszczu, profil kwasów tłuszczowych, fitosterole, izoflawony, związki o niepożądanych zapachach}, }